Hoe blijf je in beweging als sportverenigingen en fitnessclubs gesloten zijn? Het klinkt tegenstrijdig, maar een spelcomputer kan helpen om de nodige de nodige portie lichaamsbeweging krijgen zonder je huis te verlaten. Normaal blijf je met het spelen van games op de bank zitten – dan wel hangen – maar deze populaire games zijn juist bedoeld om je in beweging te krijgen.

Sla je frustratie weg met Wii Sports

Haal je oude Wii uit de kast en stof gelijk de meest populaire game voor deze spelcomputer af: Wii Sports. Met de klassieke game kunnen spelers zich vermaken met tennis, honkbal, bowlen, golf en boksen.

Is dat dan net zo intensief als deze sporten regulier uitvoeren? Het kan in de buurt komen, hoewel dat ook afhangt van je leeftijd, gewicht en de gekozen sport.

Onderzoek van de Cleveland State University uit 2014 wees in ieder geval uit dat een half uurtje Wii-boksen bij de gemiddeld 25-jarige onderzoeksgroep 213 kcal verbrandde, tegenover 241 kcal bij het slaan tegen een bokszak.

Lightsabers en muziek in virtual reality met Beat Saber

Zet je VR-headset op, duik in de virtuele wereld en sla met je lightsabers blokken kapot op de muziek van Panic! At The Disco, Green Day of het nummer Legend van de Tsjechische componist Jaroslav Beck, zoals op onderstaande video uit 2018. Dat kan met het spel Beat Saber voor onder meer PlayStation VR, HTC Vive en Oculus Rift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *